WOD Els Pallaresos 2018

WORLD ORIENTEERING DAY ELS PALLARESOS 2018

wod-logo-color

Activitat organitzada pel Club Excursionista Sense Fronteres dels Pallaresos, pel dissabte 26 de maig de 2017.

WOD18-2.jpg

Per això el Club Excursionista Sense Fronteres dels Pallaresos ens hem afegit a la iniciativa i hem escollit Els Pallaresos per fer la cursa d’orientació. Una activitat ideal per descobrir les curses d’orientació o fer un bon entrenament. Una cursa apta per tothom i per a totes les edats.

Cursa Rogaine (3 hores) amb 19 fites amb puntuació diferent (entre 3 i 9 punts), segons la dificultat física i tècnica.

DOSSIER TÈCNIC: WOD_Pallaresos_2018_Dossier_v1

BULLETÍ FINAL: CESF-WOD_Pallaresos_2018_Bulleti_Final

ÀLBUM FOTOGRÀFIC WOD 2018 (Vita Alfageme)

CRÒNICA. Amb una participació de 24 equips arrancava un matí excl·lent per còrrer pel laberint de camins que es trobarien els orientadors per intentar aconseguir el màxim de fites possible, finalment van ser 3 equips els que ho vàren aconseguir havent fet més de 16 quilómetres de pura orientació i aventura.

Equips vinguts d’arreu de la provincia (fins hi tot de Tortosa i La Ràpita) atrets per la curiositat de l’esport, per fer un bon entrenament o simple iniciar-se a aquest bónic esport. Tothom hi tenia cabuda dins al seu nivell.

Aquest cop la gent molt puntual, fins hi tot abans d’obrir el xiringuito, ja es veia les ganes de passar-ho bé.

CESF-WOD_2018-mapa

Fem una serie d’indicacions generals  de les curses d’orientació, i mapa en mà anem comentant les particularitats pels no iniciats, mentre els més experts ja traçaven la seva estratègia a seguir.

Per donar-li una mica d’èpica despedim als equips al so de “Game of Thrones” i escampada general, cada equip a la seva.

Per davant tenien 3 hores de navegació, estratègia, aventura, … i cansament, també cal dir-ho, no era pas fàcil si hi havia una mica de motivació.

Tots els equips va apurar el temps per aconseguir el màxim de punts. Tots satisfets amb l’experiència i nosaltres pel resultat de tot plegat.

WOD18-portada

Només ens queda felicitar als 71 participants (19 dels Pallaresos), però sobretot als equips familiars ensenyant aquest esport i els seus principals valors (pensar, triar camins, respecte al medi i corredors, i esforçar-se al màxim) als més petits, l’autentic èxit del que volíem. De la cursa, els que van poder fer-ho tot van tenir que fer molt més de 16km, tothom va gaudir del seu nivell i felicitar a tots els equips de podi pel seu esforç, enhorabona.

En resum…

El regular

 • Tot i fer-ho al poble, amb temps excepcional, poca gent dels Pallaresos es va animar a venir a conèixer aquest esport, que podien fer equip amb familia i amics. Només 19 participants dels 71, no ho entenc.
 • Dinar post cursa. INPERDONABLE. (Altre cop no em pogut gestionar-ho bé)

El millor

 • Em millorat el nivell de logistica per preveure les possibles situacions adverses.
 • Salt de qualitat de les localitzacions de les fites, i més extensió de terreny.
 • Categories: homes, dones, mixte. Circuit Rogaine (3h)
 • TOTS els equips amb moltes ganes de fer-ho (tan els més experimentats com els novells). Els comentaris d’arribada i les cares de satisfacció, tot un premi pel nostre club.
 • Equips d’arreu de provincia, fins hi tot de les nostres estimades Terres de l’Ebre.
 • Sense accidents i sense gent perduda.
 • Organització ben sincronitzada i atenta.
 • Temps primaveral per gaudir dels boscos i senderes. Tot i que no depenia de nosaltres.

El millor dels millors

 • Comptar amb pocs, però entregats voluntaris, i amb col·laboradors que creuen amb el que fem (Ajuntament dels Pallaresos, Consell Català de l’Esport, Consell Esportiu del Tarragonès, Editorial Piolet i Cossetània Edicions).
 • Tant la gent del club com els voluntaris vam intentar fer-ho lo millor possible per la vostra satisfacció d’apropar-vos a aquest esport de l’orientació i amb els comentaris que hem anat rebent dels participants ens donem per satisfets, ens veiem al WOD Els Pallaresos 2019 (25 maig). 

Tot i no era una cursa competitiva, vam agafar el temps i la puntuació dels equips. Amb podis al disposar de medalles del Consell Català de l’Esport. Nomès com a referència, no volem que us quedeu amb els freds numeros, l’important és l’experiència i la bona companyia.

CLASSIFICACIONS WOD 2018

Puntuacions (les fites aconseguides) i temps de tots els equips participants.

CESF-WOD_2018-class

WOD18-Els Pallaresos Cat. Homes

 1. Sport Gym Tarragona (110 punts)
 2. S/N (110 punts)
 3. Caps de Turc (110 punts)

Mérit especial que tots tres equips aconseguisin visitar totes les fites nomès separats pels temps empreats. No era fàcil, corrent més de 16 quilómetres, enhorabona. A més de comptar amb el soci Dani als Sport Gym Tarragona.

WOD18-Homes

WOD18-Els Pallaresos Cat. Dones

 1. Les Tarragonines (63 punts)
 2. Bessones (33 punts)
 3. Las del Viento del Norte (26 punts)

Apurant l’arribada a meta fora del temps es van veure minvats els punts, tot i així les primeres classificades van fer més de 15 quilómetres, una bogeria. Amb primeres classificades un equip integrament de sòcies del C.E. Sense Fronteres.

WOD18-Dones

WOD18-Els Pallaresos Cat. Mixte

 1. Dunita Locurita (87 punts)
 2. Jositane (87 punts)
 3. Els Xipells (78 punts)

Els tres primers equips van fer puntuacions similars, Els Xipells van apurar l’arribada fora del temps es van veure minvats 5 punts. La classificació final se la van jugar els dos equips de les Terres de l’Ebre, amb la mateixa puntuació només separats per 3 minuts a l’arribada, quin nivell, quina emoció. Com a tercers classificats altre equip del club.

WOD18-Mixte

Enhorabona tots. Salut i Fites!

WORLD ORIENTEERING DAY ELS PALLARESOS 2018

Vols conèixer l’orientació? Vine el dissabte 26 de maig al Casal d’Hostalets dels Pallaresos, per cel·lebrar el Dia Mundial de l’Orientació (World Orienteering Day) aquest 2018 és el dia 23 de maig. És una iniciativa creada per la IOF (International Orienteering Federation) per fomentar aquest esport, les curses d’orientació.

CESF18-WOD_localitzacio.jpg

Per això el Club Excursionista Sense Fronteres dels Pallaresos ens hem afegit a la iniciativa i hem escollit Els Pallaresos per fer la cursa d’orientació.

Una activitat ideal per descobrir les curses d’orientació o fer un bon entrenament. Una cursa apta per tothom i per a totes les edats.

Lloc i hora: Casal d’Hostalets dels Pallaresos, a les 9:00 del matí. La sortida i arribada estarà al Casal d’Hostalets dels Pallaresos que serà el centre de competició.

Circuit: Cursa Rogaine (3 hores) amb 19 fites amb puntuació diferent (entre 3 i 9 punts), segons la dificultat física i tècnica.

Participació: equips de 2, 3, 4 o 5 components. Els participants menors de 16 anys han de formar part d’equips que tinguin algun component major de 18 anys.

Categories: Es tracta d’una cursa popular amb categoria homes, dones i mixte.

INSCRIPCIÓ. La participació al rogaine és en equip, heu de realitzar les inscripcions de manera conjunta dels components de l’equip.

Per a realitzar la inscripció cal omplir el formulari inscripció:

https://goo.gl/forms/wFnIyE5tWWy3Prsl2

 • NOM EQUIP
 • NOM, COGNOMS I DNI (CADA UN DE L’EQUIP)
 • MOBIL EQUIP (que ha de dur el dia de la cursa)
 • MAIL EQUIP

El pagament el mateix dia de la cursa al Centre de Competició. Inscripció: 3,00€ per persona adulta

Horaris dissabte 26 de maig (resum):

 • 9:00 – Obertura del centre de competició
 • 9:50 – Lliurament de mapes
 • 10:00 – Sortides en massa de totes les categories.
 • 13:00 – Arribada (sense penalització)
 • 13:30 – Tancament del centre de competició

Informació de la cursa: La cursa es disputarà per a la zona dels Pallaresos, barrancs direcció al Pont del Diable i voltants. Una àrea que conté zones amb boscos i camps, amb molts corriols i camins. Si la cursa passa per  zones urbanes, s’haurà de respectar les normes de transit, afluixar el ritme i llegir constantment. Durant la cursa estarà prohibit creuar les carreteres indicades al plànol.

Equipament recomanat:

 • Calçat i roba adequat per a caminar per la muntanya. Aconsellable protecció  total de les cames.
 • Bruixola (opcional, està bé per endinsar-se dins les curses d’orientació).
 • Mapa i tarja de control ho donarà l’organització el mateix dia.

La participació és en equip i els menors d’edat han d’anar acompanyats per un adult responsable.

LOCALITZACIÓ. El centre de competició situat al Casal Municipal d’Hostalets a l’Avinguda Rosa dels Vents.

https://www.google.es/maps/@41.165661,1.264521,201m/data=!3m1!1e3

Les curses d’orientació

Són competicions esportives camp a través, contrarellotge i, generalment, de caràcter individual. S’ha de passar obligatòriament per un nombre determinat de fites o controls assenyalats en un mapa però és l’orientador qui decideix quin és el camí òptim per anar d’una fita a una altra. El que passa per tots els controls o fites en el menor temps és el guanyador de la cursa.

Per orientar-se només s’utilitza un mapa i una brúixola, dues eines que permeten saber on ens trobem, calcular distàncies, veure on hi ha desnivell, conèixer els diferents elements del terreny,… tot per poder escollir la millor ruta per anar a cada fita.

Sovint el que més corre no és qui venç. Tant o més important que la forma física és la capacitat de concentració, d’interpretació del mapa i de contrastació amb la realitat, per evitar cometre errades i triar la ruta òptima.

A més, és un esport ideal per a les famílies ja que cada franja d’edat i nivell té la seva pròpia categoria.

Al web de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya podeu trobar més informació d’aquest esport i veure alguns vídeos al menú multimèdia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s