Raid Aventura del Catllar

Raid d’Aventura el Catllar (23-abril-2016)

RAC_2016-00

Un raid d’aventura és una competició multidisciplinar per equips, en que s’ha de realitzar un recorregut d’itinerari lliure en el menor temps possible amb l’ús exclusiu d’un mapa i una brúixola.

Un raid és un raid, i les paraules dificultats, imprevistos, cansament,… van juntes de les deaventura, resistència, orientació, autonomia, treball en equip,… Tot i competir a la categoria familiar, un raid per la Mar (10 anys), és dur, molt dur, però ens agrada competir junts i fem bon equip així que vam anar al Catllar a xalar.

Ens llevem d’hora per fer un bon esmorzar i carreguem el cotxe amb l’equipament i les btt. L’equip de raids “Wild Raiders” (Roger, Montse, Mar i Quim) del Club Excursionista Sense Fronteres se’n va al Raid d’Aventura del Catllar, primer raid de la Copa Catalana de Raids d’Aventura de la FCOC i excel·lentment organitzat per Aire Lliure i Club Orientació Montsant.

Ja amb l’equipament i les btt preparades, Roger i Montse ens preparen la zona per quan fem els canvis de seccions del raid.

RAC_2016-01

El raid es presentava molt calorós per ser a la Diada de Sant Jordi, per això ens va resultar dur, però era el que hi havia i anàvem a fer-ho el millor possible. Havíem de dur sempre tot el material obligatori amb nosaltres i no fallar en l’estratègia per no donar massa opcions a la resta de equips durant les 3 hores.

A les 11:05 sortim amb el plànol de la Primera Secció: Rogaine (orientació a peu) pels voltants del costerut poble del Catllar, 9 balises molt ben amagades i amb bona orientació i pas ferm les fem totes amb molta solvència (36 punts).

RAC_2016-22

Enlloc de començar la S2, decidim fer la Secció d’Habilitats (3 probes), per recuperar una mica l’alè i tenir el suport i avituallament de Roger i Montse al parc de la Torre d’en Guiu.

RAC_2016-11

Primera prova: 5 tirades amb arc cadascú per intentar fer diana, aconseguim els 4 punts.

Segona prova, recórrer un laberint balisat de 100 m entre arbres del parc, aconseguim els 9 punts.

Tercera prova: 3 tirades de bitlles catalanes, se’n resisteixen i aconseguim els 4 punts a l’última tirada.

Directes a la BTT, secció clau del raid, amb el plànol ben revisat per triar l’estratègia a seguir encarem el tram decisiu. Segona Secció, Orientació en BTT, secció clau i ampliació de terreny per orientar i trobar les 6 balises. La calor ja era molt forta a les 12 i ens tocava empènyer les bicis als llocs més costeruts (37 punts).

RAC_2016-21

Érem conscients que teníem temps suficient per fer-les totes, sinó ens equivoquem al laberint de senderes i camins per on passàvem. Arribats a les dues hores de dura cursa has de confiar amb l’estratègia que has elegit quan estaves en calma i les pulsacions controlades i resistir. Una a una anem trobant tots els controls tal i com volíem i quan aconseguim marcar l’últim … a donar-ho tot fins a la Torre d’en Guiu.

Quan ja veiem el poble, ja cridàvem d’alegria havíem aconseguit marcar tots els controls i fer tots els punts possibles dins del temps, ja havíem aconseguit la nostra fita: fer-ho tot dins del temps reglamentari, però el millor encara estava per arribar.

RAC_2016-16

RAC_2016-17

Ja havent-nos refrescat en acabar l’aventura i comentar a les sensacions amb la resta d’equip. Anem fent memòria de tota les proves i tot i que va ser molt dur per la Mar, va aguantar la calor, va resistir les fortes pujades i abandonar no era una opció tot i el cansament. L’emoció de l’aventura i l’adrenalina era el nostre combustible per seguir marcant balises una darrera de l’altra fins arribar al final.

Tot ens va sortir del tot bé, immillorable diria, vàrem poder completar els 18 controls (90 punts, el màxim possible) repartits en les 5 proves del raid d’aventura en 2 hores i 25 minuts (18 quilometres en total). L’estratègia elegida i la bona orientació pels camins ha estat la clau.

RAC_2016-20

RAC_2016-19

I finalment, després de dinar amb la resta d’equip a l’ombra ens assabentem que havíem aconseguit acabar com a primers classificats, per davant dels equips “Los Jabatos” i “Gat i Gos”, de fet va ser la “cirera del pastís”, per que les sensacions viscudes durant el raid ja eren el nostre premi, malgrat les (inevitables) ferides del raid.

RAC_2016-18

La Mar era tot nervis i emoció continguda, ho havíem fet molt  bé, havíem xalat de valent … i a sobre ens endúiem el raid cap als Pallaresos. Aquestes emocions no es compren, són moments de la vida que els has gaudir quan hi ets i veus que l’esforç, l’experiència que vas adquirint cursa a cursa, la feina en equip ben feta i l’actitud perseverant sempre tenen recompensa. Aquest Raid va per la Mar tot força, tot resistència, tot esperit salvatge…. Wild Raiders a l’atac!

Salut i Muntanyes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s