Raid Egan 2018

Un raid d’aventura és una competició multidisciplinar per equips, en que s’ha de realitzar un recorregut d’itinerari lliure en el menor temps possible amb l’ús exclusiu d’un mapa i una brúixola.

Un raid és un raid, i les paraules dificultats, imprevistos, cansament, … van juntes de les de aventura, resistència, orientació, autonomia, treball en equip,…

Raid_Egan_poster_wr

Aquest cop els Wild Raiders amb ganes de provar-nos una mica més ens vàrem decidir pel Raid Egan (categoria Inicació), amb la seva 19a edició, organitzat amb molt de nivell per l’Espeleo Grup Anoia (EGAN) i inclós dins 15a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya de la FEEC.

Raids_FEEC

Amb la primavera de temps canviant, el raid es presentava molt humit i amb risc de posibles tempestes cap al final, però finalment va fer un temps excel·lent per un raid de muntanya.

Raid Egan de La Llacuna

S1: BTT + ESPELEO (25km / 450m+)

​​S2: TREKING + ESCALADA (8km / 400m+)

MATERIAL OBLIGATORI ​PER EQUIP:

 • 1 Telèfon mòbil amb càmara de fotos i amb bateria carregada
 • 1 Brúixola
 • 1 Xiulet
 • 1 Kit de reparació BTT 
 • 1 Farmaciola
 • 1 Bolígraf i un rotulador fluorescent

MATERIAL OBLIGATORI PER CORREDOR:

 • 1 BTT
 • 1 Casc homologat per BTT (Posat durant tot el Raid)
 • Guants per la BTT 
 • Motxilla amb capacitat per transportar tot el material individual
 • 1 Bidó o camelbak mínim d’1 litre
 • 1 Manta tèrmica
 • Barretes energètiques – fruits secs – galetes, suficients per la jornada
 • Ulleres de sol
 • Gorra o Buff
 • 1 Impermeable
 • 1 Frontal 

Camp Base: Local de la piscina de La Llacuna. On deixariem tot el material entre seccions, però havíem de dur sempre tot el material obligatori amb nosaltres i no fallar en l’estratègia per poder resistir aquest pas endavant als raids.

Primera Secció (S1): Orientació en BTT + Coves (2). 

raid_egan_2018-001.jpg

Secció clau amb ampli terreny per orientar i trobar les 4 balises en ruta, a més a més amb l’exploració de dues coves (secció inedita pel nostre equip), tot amb orde lineal. Tot i la temperatura agradable, ens tocava empènyer les bicis als llocs més costeruts i pedregosos. L’objectiu era intentar acabar tot el circuit localitzant les fites i fent les proves d’espeologia.

Raid_Egan_2018-06

Després de 3 hores i 21 km (+450mD) vàrem aconseguir localitzar totes les fites (30 punts) i sobreviure a coves humides i estretes, a caigudes i rascades, però amb ganes de completar el raid amb la segona i definitiva secció.

DSC_2012-2-2 (Copiar)

Segona Secció (S2): Orientació a peu + Escalada (grau IV).

Raid_Egan_2018-00

Sortida de la Llacuna amb una boira espesa que no ens deixava tenir massa referències de la muntanya. Després de fer la fita de la plaça del poble, ens dirigim orientats a l’accés costerut a l’ermita per iniciar les fites, aquest cop amb score (orde lliure) que ens durien a la prova d’escalada ben amagada dins del bosc.

La zona d’escalada ens oferia varies opcions segons el nivell (IV, V o VIa), sense arriscar massa per la fina pluja que estava caient, ens decidim per la via IV i amb bona orientació i pas ferm fem les dues fites que ens falten amb molta solvència. Directes cap al poble.

raid_egan_2018-07.jpg

Després de 2 hores i 9 km (+400mD) vàrem aconseguir localitzar totes les fites i pujar per la via IV d’escalada. Amb alguna caiguda i rascada de més.

Haviem decidit provar-nos amb un raid de més nivell, n’haviem sobreviscut, tot i la duresa (49 punts, durant  30 km i +950mD amb 5 hores), amb l’inmensa satisfacció que es té al completar un raid d’aventures tan exigent.

Raid_Egan_2018-05

Molt dur va ser per la Mar aguantar tot el raid, però no volia sentir ni parlar d’abandonar (amb alguns moments de molt cansament durant la BTT), va ser prou perseverant per lluitar i donar tot el possible.

DSC_2695-2-2 (Copiar)

(Foto de Mercè Miranda)

Vàrem fer una bona orientació (tot i que no era dels raids més complicats en aquest aspecte) amb proves entretingudes i aventureres (escalada en roca i coves), no ens vàrem rendir i vàrem creuar la meta junts després de tot el viscut. I després a dinar amb la resta raiders. Felicitar a tots els implicats per oferir-nos un RAID tan aventurer. Enhorabona

Salut i Raids!

QUÈ SÓN ELS RAIDS D’ESPORTS DE MUNTANYA? Els raids són competicions que combinen diferents modalitats esportives i que es desenvolupen, per equips, en el medi natural.

Les modalitats esportives que ens podem trobar en un raid d’esports de muntanya són, entre d’altres, cursa a peu, orientació, bicicleta tot terreny, travessa d’alta muntanya, escalada, descens de barrancs, vies ferrades, piragüisme, natació, espeleologia… Normalment tots els recorreguts es fan amb els mapes i fulls de ruta que entrega l’organització i que són secrets fins a hores abans de la sortida.

Es divideixen en seccions de durada i distància variable, on obligatòriament s’han de passar controls de pas, on s’ha de marcar una targeta de pas, o controls de canvi, on els participants canvien de modalitat esportiva, tenen possibilitat de rebre assistència, avituallament, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s