Caiac Ebre 2020

CAIAC EBRE 2020 (MIRAVET-BENIFALLET)

Caiac Ebre 2020_1

Dins les activitats de l’Estiu Actiu 2020, arranquem pel riu … anem a la Ribera d’Ebre a baixar amb caiac des de Miravet fins Benifallet, una espectacular ruta de riu d’uns 12 km durant unes 2h 30min o 3 hores. Activitat EXCLUSIVA PER A SOCIS CESF i amb PLACES LIMITADES.

Ruta 12 km per riu Ebre amb Beniemocions, S.L. (Inclou: material + assegurança + monitors/guia + transport/recollida).

Material necessari: Banyador o pantaló d’esport, samarreta màniga curta, sandàlies de riu (o calçat per a mullar-se), mascara, tovallola, gorra, crema solar i antimosquits. Roba i calçat de recanvi.

Inici de la ruta al Pas de Barca de Miravet, que és el lloc on comença l’aventura. Allí hi ha una meravellosa vista panoràmica del riu, del poble de Miravet i del seu castell.

RUTA

Mapa amb els punts d’interès de la ruta.

ruta06.jpg

1. Miravet i el seu castell: L’antic nucli musulmà d’Al-MURAVIT dóna nom a la població que se situa sota l’aixopluc del prominent castell, de gran esplendor històric, sota la tutela i protecció dels cavallers templers. A l’altre marge del riu Ebre podem observar el tamarigar de Miravet, on els tamarius, com arbres predominants, donen recer a gran quantitat d’aus migratòries.

2. L’assut enfonsat i el molí àrab: Molí mil·lenari, de planta pentagonal, amb el seu assut complementari per augmentar la incidència del corrent.

3. Barranc de Masdeus: Baixa de Rasquera i era molt ric en espècies bentòniques.

4. Roques de Besaculs: Batejades així pels “llaguters”.

5. Pas de Barrufemes: Amb la quasi desapareguda platja de Xesa a la dreta i les impetuoses parets rocoses de les Llobateres a la nostra esquerra.

6. Roca Folletera: Avui és una fita entre les comarques de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre, i antigament, frontera i límit jurisdiccional de la Tortosa sarraïna.

7. Roca d’Els Penjats: A l’edat mitjana, en aquesta roca que domina el riu, penjaven als lladres i assassins condemnats per la justícia.

8. Illa del Nap i illa de Cateura: Poc abans del pont del Llaguter, situades als marges dret i esquerre de l’Ebre, i gairebé a la mateixa eltura en el trajecte. És increïble entrar pels seus canals interiors si ens agrada sentir-nos envoltats per la vegetació.

9. Barranc del Catxorro i Pont del Llaguter: Barranc que baixa de les muntanyes del Cardó, amb importants avingudes puntuals, que ha arribat a deixar una petita illa de sediments, ara poblada de vegetació, en la seva desembocadura.

10. Embarcador de Benifallet: Fi de la travessia, després de gaudir d’un dels més bells paratges del riu Ebre al seu pas per la comarca del Baix Ebre.

FOTOS

RESUM FOTOGRÀFIC

IMG_20200705_103611091_HDR-01

Caiac Ebre 2020_3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s