Cursa d’Orientació del Catllar

Estiu = Aventures. El Club un cop més es va desplaçar poble vei del Catllar a participar a la cursa d’orientació que fan sempre per festes i que puntua a la XIIIa Copa Tarragona d’Orientació. No cal dir que sort en tenim de que el Club Montsant Orientació està molt implicat en totes les curses i promoció per les nostres contrades. El Club Excursionista Sense Fronteres n’estem molt agraïts.

XIII Copa Tarragona – 7a Cursa d’Orientació del Catllar (23-agost-2017)

CARTELL COPA TARRAGONA 17 EL  CATLLAR.jpg

  • Cursa SCORE. Els corredors surten “en massa” i poden escollir de forma lliure l’ordre i l’itinerari dels controls. Obligatoriament s’haurà de marcar tots a la targeta de control per puntuar.
  • Directors de cursa: Jose Luis Álvarez i Judit Mata
  • Traçador i Cartògraf: Eduard Vizcaya
  • Categories: HLlarg, DLlarg, HCurt, DCurt, IniAdults i IniNens
  • Tipus de terreny: Zona rústica dels voltants del poble. Desnivells suaus a moderats. Als voltants del poble predomina la vegetació mediterrania, terrenys de cultiu, camps erms, terreny rústic i zones boscoses amb penetrabilitat difícil. Gran quantitat de camins. Limitat al Nord per la línia de l’AVE, intransitable.

La carrera es de distancia clàssica amb característiques de mitja distancia: eleccions de ruta múltiples i uns trams llargs.

La sortida es va fer en massa, com a les grans competicions, amb les categories Homes (llarg i curt), Dones (llarg i curt), Iniciació adults i Infantil, i fou un gran moment veure com tothom recull el mapa del terra i al lio.

Cursa Orientació Iniciació Infantil – C4 – 7 fites

IMG_20170823_224945851

Mar i Roger competien a la categoria Infantil amb un circuit score de 7 balises repartides per la riera del riu Gaià. Van aconseguir acabar tot el circuit, TOTALMENT SOLS, sense cap ajuda de Montse que estava pendent de les seves curses mentre Quim anava amunt i avall.

Van sortir com un coet fent molt bé les primeres fites i després enredant-se prop de la petita presa del riu, van tardar en reorientar-se, però van completar la cursa sols i sense errors. Aprenent coses bàsiques per fer-ho bé en un cursa d’orientació: pensar, decisió, saber reorientar-se i no dona treva fins l’arc de meta, són uns autèntics raiders.

Cursa Orientació Homes Curt – C2 – 14 fites

IMG_20170823_224931300

Quim estava molt il·lusionat i nerviós per què feia temps que no competia a la Copa Tarragona (Circuit 2 – Homes Curt – 14 fites) amb un circuit tipus score (orde lliure) amb 14 controls. Van necessitar uns 8 km i força desnivell, amb molt nivell de corredors d’arreu de Catalunya. L’objectiu intentar colar-se dins del top 10 de la Copa.

Tenia 14 balises en mig d’un laberint de camins i zones impenetrables, l’estratègia era no perdre l’orientació i pulsacions a tope, tenia molt per on escollir i va crear el seu circuit “ideal” dins el cap i a per totes.

Va encadenar les balises del circuit amb un temps més alt de l’esperat, tanmateix va servir-li per ser el primer classificat de la cursa i per pujar dalt de tot del podi.

Resultats a banda, el més interessant és que joves i adults gaudeixin fent esport per la natura, aquest tipus de curses potencien aptituds com pensar i observar abans d’actuar, saber desplaçar-se per zones naturals, a prendre decisions de camins a escollir per aconseguir trobar les fites, a respectar als demés corredors i felicitar-los per la cursa, … i així no acabaria mai.
img_20170823_225110586.jpg
Felicitar al Club Montsant Orientació i a l’Ajuntament del Catllar per donar empenta a aquest tipus d’esports, per la bona organització i per fer una cursa cada any diferent.
Salut i Fites!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s