Ruta del Cister BTT

RUTA DEL CISTER GR-175 BTT 2 ETAPES (110 km i +2500m)

Ruta de 2 etapes organitzada pel Club Excursionista Sense Fronteres dels Pallaresos, pel dissabte 28 i Diumenge 29 d’octubre de 2017.

La Ruta del Cister BTT

RUTA EN BTT PER LA RUTA DEL CÍSTER (GR-175) EN 2 ETAPES (NIT A BLANCAFORT), AMB SORTIDA DES DEL MONESTIR DE SANTES CREUS.

CESF-Ruta Cister_BTT

Itinerari en BTT: Monestir de Santes Creus – Figuerola del Camp – Montblanc – Monestir de Poblet – Blancafort (nit a l’alberg)Monestir Vallbona de les Monges – Rocafort de Queralt – Pont d’Armentera – Monestir de Santes Creus (110 quilòmetres).

Lloc i hora sortida: Institut dels Pallaresos, Dissabte 28 d’octubre a les 7:30 del matí.

Sortida ruta Etapa 1 (dissabte 28 d’octubre): Monestir de Santes Creus, a les 8:30 del matí. Ruta pel GR-175 en BTT fins al Blancafort (nit a l’alberg).

Sortida ruta Etapa 2 (diumenge 29 d’octubre): Blancafort, a les 8:00 del matí

Horari Ruta: 1er dia: 8h 30 min i 2on dia: 10 hores (amb parades). Aproximadament

Distància i Desnivell: 110 quilòmetres i 2.500 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Dificultat: DIFÍCIL. Per distància i desnivell, sense zones tècniques.

Punts d’aigua: Als pobles de pas. Cal dur l’aigua necessària entre poblacions.

Tornada: sobre les 18:30 a la Monestir de Santes Creus, a les 19:30 als Pallaresos.

Equipament OBLIGATORI:

 • Casc, guants i roba còmoda per fer molts quilometres en BTT (culot i mallot)
 • BTT apunt, revisats frens, rodes inflades, engreixat, etc. Material de reparació punxades.
 • Aliments i beguda necessaris (esmorzar en ruta)
 • Motxilla tipus “camelback”.
 • Telèfon mòbil amb bateria i engegat.

RUTA DEL CISTER GR-175 EN BTT ETAPA 1

 • Distància – Desnivell – Horari: 54 km / +1000m / 8h 30 min
 • Ruta: Monestir de Santes Creus – Blancafort

RC17-E1-Ruta1RC17-E1-Alt

 

RUTA DEL CISTER GR-175 EN BTT ETAPA 2

 • Distància – Desnivell – Horari: 64 km /+1500m /10h
 • Ruta: Blancafort – Monestir de Santes Creus

RC17-E2-Ruta1RC17-E2-Alt

CRÒNICA VISUAL DE LA RUTA DEL CISTER EN BTT

Àlbum fotogràfic de “La Ruta del Cister en BTT” (Quim Gavaldà)

Quan s’acaba una aventura en BTT llargament anhelada … Fer realitat els nostres somnis, amb tot l’esforç, determinació i sacrificis que suposa … queda la sensació d’haver viscut una vida en un cap de setmana. Carpe Diem! 

Sortida del Monestir de Santes Creus

Direcció al Coll de la Coloma

Arribant a Montblanc

Poblet

Blancafort (on fem nit) direcció al Tallat

Vallbona de les Monges

Direcció Rocafort de Queralt

Pujada al Comaverd

Final fins a Santes Creus

 • El pijor: Evidentment les dures i constants pujades, tot i que majoritariament força rodadores. “La pujada al Comaverd” un patiment amb un final explosiu per arribar dalt de la carena i amb 100km ja pesa molt.
 • El millor: La ruta en general, la varietat de paisatges (ara al tardor molt colorits), camins molt rodadors (alguna trialera solta) i ben indicats, la història dels monestirs, els pobles per on pasa, les panoramiques des de les zones més altes, etc.
 • El millor dels millors: Els companys de rodada, rutes així es superen molt millor amb bona companyia i imprescindible solidaritat. Moltes gràcies.

LA RUTA DEL CISTER – GR-175logo-ruta-del-cister

El GR175 La Ruta del Cister, està integrat dins l’extensa xarxa de senders abalisats d’Europa i és l’únic sender que enllaça els tres monestirs més emblemàtics d’aquest ordre a la Catalunya Nova: Santes Creus, Poblet i  Vallbona, situats a les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell, respectivament.

El traçat és circular amb un total de 105 quilòmetres i 108 quilòmetres per als ciclistesCompta amb 4 variants en els llocs més complicats per al trànsit dels ciclistes. Està totalment senyalitzat en ambdós sentits de la marxa amb les característiques marques blanca i vermella de GR (sender de Gran Recorregut), amb pals direccionals ben identificats que, a més a més, incorporen informació del lloc, de l’alçada i la connexió amb d’altres senders GR i PR de la xarxa. També compta amb les infraestructures necessàries: passeres, baranes, escales, etc. per fer més còmoda i segura la caminada.

DSCN5264Aquesta ruta és apta per a qualsevol practicant acostumat a fer btt, ja que no comporta cap més dificultat que la distància a recórrer i uns desnivells moderats. Es pot plantejar fer-la amb més o menys etapes, tenint en compte els dies de què es disposen, els objectius i la preparació física.

Els usuaris podran gaudir d’algunes experiències impactants com participar en la pregària de vespres tot escoltant el cant dels monjos de Poblet, després d’haver realitzat una magnifica excursió per les muntanyes de Prades i Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet i, l’endemà, una vegada arribats a Vallbona de les Monges, havent travessat les vinyes de la Conca i els sembrats de l’Urgell, participar en les pregàries de les monges i deixar-se embolcallar pels seus cants, o bé caminar per la feréstega carena del Cogulló i les terres planes de l’Alt Camp fins a arribar a Santes Creus i passejar tranquil·lament pel monestir, gaudint de tots els racons, i poder escoltar les llegendes medievals que conten els guies. De ben segur que aquestes vivències, que només en aquesta ruta trobaran, no els decebran.

I és que el GR175 La Ruta del Cister és molt més que un sender: és el vincle d’unió entre els tres monestirs del Cister més rellevants de Catalunya, el fil conductor per la història dels seus pobles, l’aproximació a unes terres modelades per l’home en alguns indrets i a una natura salvatge entre d’altres, el tast d’una gastronomia autèntica arrelada a la terra i el contacte amb la gent que hi viu i que estima aquests paisatges. És tot allò que cadascú estigui disposat a trobar-hi.

RECOMANACIONS:

 • Aquesta ruta és apta per a qualsevol practicant acostumat a fer btt, ja que no comporta cap més dificultat que la distància a recórrer i uns desnivells moderats.
 • Cal plantejar-se la rutaen més o menys etapes tenint en compte els dies que disposeu, els vostres objectius i la preparació física.  Es pot fer en qualsevol dels sentits de la marxa.
 • Els ciclistes compten amb variants que s’han previst en els llocs més complicats per al trànsit dels ciclistes. El GR-175 en BTTrequereix un cert nivell d’exigència i preparació física. No es recomana portar alforges.
 • Cal informar-se de la previsió meteorològica.
 • Cal dur previsió d’aiguasuficient per la ruta, i beure regularment.
 • Cal protegir-se de les radiacions solars.
 • Cal reservar prèviament l’allotjament.
 • Hi ha molts nuclis de població que no tenen botigues, restaurants,… per fer els àpats.
 • L’itinerari està senyalitzatamb les característiques marques blanca i vermella de GR, i amb pals direccionals ben identificats que, a més a més, incorporen informació del lloc i de l’alçada. De totes formes es recomana portar el mapa topogràfic editat per l’Editorial Piolet.
 • Cal respectar l’entorn i les normes establertespel Paratge Natural de Poblet i pels propietaris dels terrenys de pas.
 • Telèfon d’emergència : 112
 • Per a qualsevol suggeriment, incidència o anomalia podeu adreçar-vos a: info@larutadelcister.infoi al tel. 977 87 12 47.

3 responses to “Ruta del Cister BTT

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s