Marxa d’Orientació per Equips

MARXA D’ORIENTACIÓ PER EQUIPS (ELS PALLARESOS) – DISSABTE 11 DE MARÇ

El Club Excursionista Sense Fronteres va organitzar una cursa popular d’orientació per equips als Pallaresos, el passat dissabte 11 de març, aquest cop amb un temps de primavera excepcional.

CESF-WOD_Pallaresos_E5000_Cursa_Poster2

La sortida i arribada del circuit Rogaine era al Casal Municipal dels Hostalets (Els Pallaresos). La zona de competició vam obrir a les 9:00h, però els voluntaris ja havien marcat les balisses la tarde anterior i des de les 7 del matí es van instalar les 18 fites  de control (banderoles triangulars), zona de competició, arc de meta, etc.

A partir de les 9:00 els equips van anar arribant, per registrar al centre de competició i fer una degustació de cocs casolans pre-cursa.

Seguint els temps establerts, Teresa Bolaño va fer una introducció a les curses d’orientació i es va explicar el funcionament de la cursa i les seves particularitats.

Els 50 participants formaven 17 equips, amb nervis i ganes d’aventura. Es van entregar els mapes i targes de control i tots a fer la seva estrategia.

A les 9:35 van començar a sortir el equips cada minut, només tenien que seguir el balissat fins la fita 33 (obligatoria) i després cada equip havia de fer la “seva” cursa. Havien de visitar el màxim de  fites possibles, marcades en el mapa, en un temps límit de 2 hores, sense recorregut preestablert.

L’equip organitzador es va desplaçar per la “zona de cursa” per tenir que control de l’evolució dels equips. Cristina i Laura van cobrir la zona més propera al centre competició, Josep Maria la zona més propera del poble i José (amb btt) es va anar desplaçant pels camins, Cristina va muntar l’avituallament de l’arribada i Quim al control de les sortides i arribades. Un gran equip que va funcionar sincronitzat.

Els equips més hàbils van arribar en menys d’una hora i després les arribades van ser continues, arribant tots els quips dins del temps sense penalització. Finalment van ser 6 equips que van aconseguir fer totes les fites aconseguint els 85 punts.

En resum (i prenem nota per edició 2018)…

El regular

 • Millorar el nivell de logistica per preveure les possibles situacions adverses.
 • Millorar les localitzacions de les fites, algunes molt fàcils (per animar).
 • Agafar més extensió de terreny.
 • Categories: homes, dones, mixte. Circuit Rogaine (3h) i Circuit iniciació (1h).
 • Tot i fer-ho al poble i amb temps excepcional, poca gent dels Pallaresos es va animar a venir a conèixer aquest esport, que podien fer equip amb familia i amics. Només 15 participants dels 50, no ho entenc.
 • Dinar post cursa. INPERDONABLE. (Excusa: era primer cop i preu inscripció simbólic)

El millor

 • TOTS els equips amb moltes ganes de fer-ho (tan els més experimentats com els novells). Els comentaris d’arribada i les cares de satisfacció, tot un premi pel nostre club.
 • Equips d’arreu: Tarragona, Valls, el Morell, Vinyols, Reus, Vendrell, Hospitalet, San Ramón i els Pallaresos.
 • Sense accidents i sense gent perduda.
 • Organització ben sincronitzada i atenta. I més de 150 fotos de l’event!
 • Els cocs casolans fets per le sòcies (vam fer curt).
 • Temps primaveral per gaudir dels boscos i senderes. Tot i que no depenia de nosaltres.

El millor dels millors

 • Tant la gent del club com els voluntaris vam intentar fer-ho lo millor possible per la vostra satisfacció d’apropar-vos a aquest esport de l’orientació i amb els comentaris que hem anat rebent dels participants ens donem per satisfets i ens veiem a la propera.

Tot i no era una cursa competitiva, vam agafar el temps i la puntuació dels equips. Nomès com a referència, no volem que us quedeu amb els freds numeros, l’important és l’experiència i la bona companyia.

CESF-MOE17_classificació

Àlbums fotogràfics de la MOE17, per tenir-ne un bon record:

Marxa Orientació Pallaresos – Zona Poble (Josep Maria)

Marxa Orientació Pallaresos – Centre competició (Quim)

Marxa Orientació Pallaresos – Camins (JAMA)

IMG_0398

Moltes gràcies per venir a compartir la jornada d’orientació als Pallaresos.

Salut i Muntanyes!

 

MARXA D’ORIENTACIÓ PER EQUIPS (ELS PALLARESOS) – INFO PRÈVIA

Tothom pot participar-hi, tant si es vol fer corrent, com caminant tranquil·lament. S’han de visitar el màxim de  fites possibles, marcades en el mapa, en un temps límit de 2 hores, sense recorregut preestablert, és a dir, que cada equip tria l’ordre en què les visitarà. Sortida en masa a les 10:30 hores.

En els controls hi ha el número (de dos dígits) de la fita, el primer número, la desena, indica la puntuació de la fita (ex: la fita 31 té un valor de 3 punts, i la fita 61 un valor de 6 punts).

Guanya l’equip que aconsegueixi més punts (es pot donar el cas que amb menys fites s’obtinguin més punts).

En el cas que un equip completi totes les fites, abans de les dues hores de límit, es tindrà en compte el temps que hi ha invertit.

Si un equip arriba, passades les 2 hores, es penalitzarà, per cada 5 minuts, 5 punts, fins als 30 minut, quan l’equip quedarà desqualificat.

La sortida i arribada del circuit Rogaine serà del Casal Municipal dels Hostalets (Els Pallaresos).

La participació al rogaine és en equip heu de realitzar les inscripcions de manera conjunta dels components de l’equip.

Per a realitzar la inscripció cal omplir el formulari d’inscripció:

 • NOM EQUIP
 • NOM, COGNOMS I DNI (CADA UN DE L’EQUIP)
 • MOBIL EQUIP (que ha de dur el dia de la cursa, amb lector de codis QR)
 • MAIL EQUIP

Formulari inscripció: https://goo.gl/forms/zjfexoXwMGvA2GeO2

Consideracions

La cursa està pensada per fer-la amb tota la familia, amics o equip, però no hi ha cap problema si una família es vol dividir, per exemple, els fills més grans volen fer-la corrents amb el pare, i els més petits caminant amb la mare, podran fer dos equips de la mateixa família, però caldrà fer dues inscripcions d’equips.

Mentre duri la cursa l’equip no es pot separar. Convé portar, almenys, un telèfon mòbil per equip, un bolígraf o retolador permanent, i és recomanable  per al Circuit Rogaine portar i saber fer servir una brúixola (sempre opcional).

La cursa resta oberta a tothom que hi vulgui participar: amics, familiars…

MARXA D’ORIENTACIÓ PER EQUIPS DELS PALLARESOS – DOSSIERS

1-INFORMACIÓ GENERAL

2-INFORMACIÓ TÈCNICA

3-TERRENY I MAPA

4-LOCALITZACIÓ I SERVEIS (NOU)

5-MATERIAL

6-INSCRIPCIONS

7-REGLAMENT

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s