WOD Els Pallaresos 2019

WORLD ORIENTEERING DAY ELS PALLARESOS 2019

wod2019 (4)

Activitat organitzada pel Club Excursionista Sense Fronteres dels Pallaresos, pel dissabte 25 de maig de 2019.

Vols conèixer l’orientació? Vine el dissabte 25 de maig al Casal d’Hostalets dels Pallaresos, per cel·lebrar el Dia Mundial de l’Orientació (World Orienteering Day). És una iniciativa creada per la IOF (International Orienteering Federation) per fomentar aquest esport, les curses d’orientació.

wod2019

Per això el Club Excursionista Sense Fronteres dels Pallaresos ens hem afegit a la iniciativa i hem escollit Els Pallaresos per fer la cursa d’orientació. Una activitat ideal per descobrir les curses d’orientació o fer un bon entrenament. Una cursa apta per tothom i per a totes les edats.

Lloc i hora: Casal d’Hostalets dels Pallaresos, a les 9:00 del matí. El centre de competició situat al Casal Municipal d’Hostalets a l’Avinguda Rosa dels Vents.

Centre Competició – Casal Hostalets Els Pallaresos

mapa_captura-2.png

Cursa Rogaine (3 hores) amb 30 fites amb puntuació diferent (entre 3 i 9 punts), segons la dificultat física i tècnica.

Participació: equips de 2, 3, 4 o 5 components. Els participants menors de 16 anys han de formar part d’equips que tinguin algun component major de 18 anys.

Categories: Es tracta d’una cursa popular amb categoria homes, dones i mixte.

Inscripcions: La participació al rogaine és en equip, heu de realitzar les inscripcions de manera conjunta dels components de l’equip. Per a realitzar la inscripció cal omplir:

FORMULARI INSCRIPCIÓ EQUIPS

El pagament el mateix dia de la cursa al Centre de Competició. Inscripció: 3,00€ per persona adulta.

Horaris dissabte 25 de maig (resum):

 • 9:00 – Obertura del centre de competició
 • 9:50 – Lliurament de mapes
 • 10:00 – Sortides en massa de totes les categories.
 • 13:00 – Arribada (sense penalització)
 • 13:30 – Tancament del centre de competició

Informació de la cursa: La cursa es disputarà per a la zona dels Pallaresos, barrancs direcció al Pont del Diable i voltants. Una àrea que conté zones amb boscos i camps, amb molts corriols i camins. Si la cursa passa per  zones urbanes, s’haurà de respectar les normes de transit, afluixar el ritme i llegir constantment. Durant la cursa estarà prohibit creuar les carreteres indicades al plànol.

CESF-WOD18_V0_1

Equipament recomanat:

 • Calçat i roba adequat per a caminar per la muntanya. Aconsellable protecció  total de les cames.
 • Bruixola (opcional, està bé per endinsar-se dins les curses d’orientació).
 • Mapa i tarja de control ho donarà l’organització el mateix dia.

La participació és en equip i els menors d’edat han d’anar acompanyats per un adult responsable.

DOSSIER TÈCNIC: WOD_Pallaresos_2019_Dossier

ÀLBUMS FOTOGRÀFICS WOD 2019

CRÒNICA

Amb una participació de 26 equips arrancava un matí excel·lent per còrrer pel laberint de camins, ben regatsper la pluja dels dies anteriors, que es trobarien els orientadors per intentar aconseguir el màxim de fites possible, finalment només van ser 1 equip que va aconseguir completar-les totes, fent més de 25 quilómetres de pura orientació i aventura.

WOD_Pallaresos_2019

Equips vinguts d’arreu de la provincia (fins hi tot de Tortosa i La Ràpita) atrets per la curiositat de l’esport, per fer un bon entrenament o simple iniciar-se a aquest bónic esport. Tothom hi tenia cabuda dins al seu nivell.

Aquest cop la gent molt puntual, fins hi tot abans d’obrir el xiringuito, ja es veia les ganes de passar-ho bé.

 

Fem una serie d’indicacions generals  de les curses d’orientació, i mapa en mà anem comentant les particularitats pels no iniciats, mentre els més experts ja traçaven la seva estratègia a seguir.

Per davant tenien 3 hores de navegació, estratègia, aventura, … i cansament, també cal dir-ho, no era pas fàcil si hi havia una mica de motivació.

Tots els equips va apurar el temps per aconseguir el màxim de punts. Tots satisfets amb l’experiència i nosaltres pel resultat de tot plegat.

Només ens queda felicitar als participants, però sobretot als equips familiars ensenyant aquest esport i els seus principals valors (pensar, triar camins, respecte al medi i corredors, i esforçar-se al màxim) als més petits, l’autentic èxit del que volíem. De la cursa, els que van poder fer-ho tot van tenir que fer molt més de 25km, tothom va gaudir del seu nivell i felicitar a tots els equips de podi pel seu esforç, enhorabona.

En resum…

 • Em millorat el nivell de logistica per preveure les possibles situacions adverses.
 • Salt de qualitat de les localitzacions de les fites, i més extensió de terreny.
 • TOTS els equips amb moltes ganes de fer-ho (tan els més experimentats com els novells). Els comentaris d’arribada i les cares de satisfacció, tot un premi pel nostre club.
 • Equips d’arreu de provincia, fins hi tot de les nostres estimades Terres de l’Ebre.
 • Sense accidents i sense gent perduda. Lamentem el robatori d’una balisa prop de la pista de l’onze de setembre.
 • Comptar amb pocs, però entregats voluntaris, i amb col·laboradors que creuen amb el que fem (Ajuntament dels Pallaresos, Consell Català de l’Esport, Consell Esportiu del Tarragonès, Wala, Editorial Piolet i Cossetània Edicions).
 • Tant la gent del club com els voluntaris vam intentar fer-ho lo millor possible per la vostra satisfacció d’apropar-vos a aquest esport de l’orientació i amb els comentaris que hem anat rebent dels participants ens donem per satisfets.

Tot i no era una cursa competitiva, vam agafar el temps i la puntuació dels equips. Nomès com a referència, no volem que us quedeu amb els freds numeros, l’important és l’experiència i la bona companyia.

CLASSIFICACIONS WOD

WOD2019-donesWOD2019-homesWOD2019-mixte

Salut i Fites!

Ens veiem al 2020 amb el WILD RAID 2020 Els Pallaresos (dissabte 23 maig). 

wr2020.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s