WOD Pallaresos Park

WORLD ORIENTEERING DAY PALLARESOS PARK

WOD17_portada1

Activitat organitzada pel Club Excursionista Sense Fronteres dels Pallaresos, pel dissabte 27 de maig de 2017.

WOD Pallaresos Park

Vols conèixer l’orientació? Vine el dissabte 27 de maig a la pista esportiva de Pallaresos Park, per cel·lebrar el Dia Mundial de l’Orientació (World Orienteering Day) aquest 2017 és el dia 24 de maig. És una iniciativa creada per la IOF (International Orienteering Federation) per fomentar aquest esport, les curses d’orientació.

WOD_Pallaresos_Park_registre_web

Per això el Club Excursionista Sense Fronteres dels Pallaresos ens hem afegit a la iniciativa i hem escollit Pallaresos Park per fer la cursa d’orientació.

Una activitat ideal per descobrir les curses d’orientació o fer un bon entrenament. Una cursa apta per tothom i per a totes les edats.

Lloc i hora: pista esportiva de Pallaresos Park, a les 17:00 de la tarda. La sortida i arribada estaran al centre de competició situat a la pista esportiva de (Carrer de les Alzines de Pallaresos Park).

Horaris:

 • 17:00 Obertura/validació de les inscripcions
 • 17:40 Introducción orientació
 • 17:55  Lliurament de targetes control
 • 18:00 Sortida categories Iniciació (C1) i Infantil (C2)
 • 20:00 Arribada
 • 20:15 Tancament final

Hi haurà dos circuits:

 • C1 – Categoria Iniciació, per a gent que s’inicia amb l’orientació. Nivell tècnic baix (13 fites)
 • C2 – Categoria Infantil, pels més petits i al voltant del centre de competició (6 fites)

CESF-WOD_Pallaresos_Park-mapa

La cursa es disputarà per a la zona de Pallaresos Park i voltants. Una àrea que conté zones amb boscos i camps. D’altra banda la cursa també tindrà una part urbana on s’haurà d’afluixar el ritme i llegir constantment. Durant la cursa estarà prohibit creuar la carretera a Perafort i a Sant Salvador.

Equipament recomanat:

 • Calçat i roba adequat per a caminar per la muntanya. Aconsellable protecció  total de les cames.
 • Bruixola (opcional, està bé per endinsar-se dins les curses d’orientació).
 • Mapa i tarja de control ho donarà l’organització el mateix dia.

La participació és individual, però els menors d’edat han d’anar acompanyats per un adult responsable.

Dossier Tècnic del WOD Pallaresos Park 2017

Crònica des de la Zona 0. Després d’haver anat instal·lant les fites amagades pel circuit , tots els voluntaris de tirar endavant la logistica de la cursa (Sonia, Montse, Anna, Antonio, Vita, Jordi, Xavier i Quim) es van disposar pel camp de batalla per on el centenar de participants vinguts d’arreu de la provincia a viure la cursa d’orientació que teniem preparada per poder gaudir amb la familia i els amics.

Formalització les inscripcions de forma ordenada, comentaris i salutacions als amics, alguna foto, un breu brifing de la cursa i … arranquen en massa a les 18:00 els del Circuit Infantil (que no fàcil), amb 6 fites per localitzar i 5 minuts després surten els del Circuit Iniciació, amb 13 fites per localitzar, on hi havia de tot: families amb ganes d’estirar la tarde, parelles, amics, esportites a fer un bon entrenament, … fins hi tot va venir un corredor (Sebas) de la selecció catalana de curses d’orientació a fer un entrenament diferent i fora de classificació. Un cop acabada la cursa vam poder escoltar totes les impressions per millorar en altres ocasions (19 de maig de 2018?).

Iniciació 13 fites o Infantil 6 fites, descobrint aquest part molt desconeguda dels Pallaresos, passant per llocs carismàtics com l’enrunat Castell de Bofarull. Dels competidors van fer el menor temps:
 • Iniciació: Marc Torrents (38 min) i Celia Romero (53 min)
 • Infantil: Jordi Ortega, Vicenç Ortega i Vicenç Prades (41 min) i Jana Ortega i Abril Prades (41 min)

Al ser un activitat inclosa al World Orienteering Day, la classificació, més com a record que merament competició, es va recollir els punts aconseguits (1 fita = 10 punts) i els temps de cursa. Fora de temps i classificació la majoria es va animar a fer tirades de bitlles catalanes per fer més punts.

Post cursa es van realitzar tirades de bitlles catalanes per tots i tallers manualitats pels més petits.
El club va oferir un farcit avituallament final a tots els participants (fruita, coques, sandvitx, fuet, galetes, aigua, isotonic, llimonada, etc).
Per un club petit com el nostre és una inmensa alegria poder fer gaudir d’activitats de natura, aquest cop cursa d’orientació, als que s’hi vulguin apropar. Moltes gràcies a tots els participants pel vostre esforç, bona predisposició a fer-ho el millor possible i per venir a gaudir d’una tarde de natura amb nosaltres. I a l’equip de voluntaris per estar al 100€ per fer que tot surti el millor possible. Salut i Muntanyes! Fins la propera.
ÀLBUMS FOTOGRÀFICS DEL WOD PALLARESOS PARK 2017

Les curses d’orientació

Són competicions esportives camp a través, contrarellotge i, generalment, de caràcter individual. S’ha de passar obligatòriament per un nombre determinat de fites o controls assenyalats en un mapa però és l’orientador qui decideix quin és el camí òptim per anar d’una fita a una altra. El que passa per tots els controls o fites en el menor temps és el guanyador de la cursa.

Per orientar-se només s’utilitza un mapa i una brúixola, dues eines que permeten saber on ens trobem, calcular distàncies, veure on hi ha desnivell, conèixer els diferents elements del terreny,… tot per poder escollir la millor ruta per anar a cada fita.

Sovint el que més corre no és qui venç. Tant o més important que la forma física és la capacitat de concentració, d’interpretació del mapa i de contrastació amb la realitat, per evitar cometre errades i triar la ruta òptima.

A més, és un esport ideal per a les famílies ja que cada franja d’edat i nivell té la seva pròpia categoria.

Al web de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya podeu trobar més informació d’aquest esport i veure alguns vídeos al menú multimèdia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s