Iniciació Vies Ferrades

El Club Excursionista Sense Fronteres anem oferint als socis la possibilitat de conèixer diferents esports de muntanya, amb grups reduïts per tal de centrar-nos amb la correcta técnica empreada per fer-ho amb seguretat.

Per la Iniciació a les Vies Ferrades ben aprop de casa disposem de varies vies ferrades per fer-ne la iniciació.  La Via Ferrada “Saltant de l’Aigua” (Figuerola del Camp), ideal per iniciar-se, amb algun pas de vertigen.

Bàsicament per fer via ferrada es com fer escalada amb zones equipades amb una linea de vida on haurem de anclar els mosquetons que durem units a l’arnés.

La progressió s’ha de fer sense preses i assegurant la posició de peus i mans, fents servir anclatges de metall i elements de les roques.

vf_material

vf_progressio

Via Ferrada “Saltant de l’Aigua” K1

Sortint de la part alta de Figuerola del Camp, darrera de l’esglèsia hi ha una zona de pàrquing, es segeix el sender de la Ruta de Cister (GR-175), directe a la serra fins on trobem un pal a l’esquerra indicant la via ferrada. Per dins el bosc, amb força desnivell fins arribar a peu de via, el sender no es massa clar i s’ha de resseguir les fites de pedres i les marques rodones vermelles.

vf_saltant_aigua_croquis

Croquis de la Via Ferrada Saltant de l’Aigua (Figuerola del Camp) – Font Deandar.com

Característiques tècniques i demés dades de la Via Ferrada Saltant de l’Aigua.

vf_saltant_aigua_dades

Quan arribem on esta marcat l’inici de la Via Ferrada “Saltant de l’Aigua” ens equipem bé i tenim en compte consideracions de seguretat per progressar.

img_20180719_204340481_hdr.jpg

Comencem la via per l’equipació de la dreta. I després, anar seguint les zones equipades amb grapes, cables i cadenes. No es dificil però per iniciar-se i amb joves és ideal per anar agafant destressa.

Zona Inicial – Progressió Horitzontal

Zona Intermitja – Progressió Vertical

Trampolí

Salut i Muntanyes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s