Rocòdrom

Activitat d’iniciació a l’escalada pels socis del Club Excursionista Sense Fronteres el dissabte 9 de febrer al rocòdrom Climbat Slab de Reus.

Roko_Climbat_2019.jpg

Al no disposar d’una zona d’escalada per iniciar-se propera als Pallaresos, vàrem optar per la proposta d’anar a un rocòdrom, vàrem optar per anar a un rocòdrom a fer els primers contactes amb aquest món vertical, tot i que alguns socis ja eren uns iniciats a l’escalada.

rocodrom.jpg

L’escalada és un esport molt complet, i la seva pràctica aporta incomptables beneficis des del punt de vista físic, psicològic i social, i sobretot als joves. Les imatges de de grans i petits en són una mostra.

Els seus beneficis físics pel que fa a habilitats i destreses són evidents, doncs millora la força i la resistència, desenvolupant l’equilibri, la flexibilitat i la coordinació.

Els diferents moviments que s’han de realitzar per superar les dificultats requereixen un alt grau de concentració, atenció i fins i tot de creativitat.

La confiança, l’autoestima, la motivació, i la capacitat de prendre decisions….

Cal destacar el caràcter socialitzador de l’escalada, ja que es una eina exel·lent per educar als joves en les actituds de cooperació, en l’assumpció de responsabilitats i aprendre a relacionar-se amb altres persones i grups.

Afegir també que l’escalada i els esports de muntanya són un bon recurs per fomentar una actitud positiva envers el medi ambient.

La propera en escalada en roca … Salut i Muntanyes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s